По плажовете от утре всеки се спасява сам

Последният работен ден на спасителите изтече днес

По плажовете от утре всеки се спасява сам | StandartNews.com

В момента морето е бурно и опасно

Плажните ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, стават неохраняеми от 1 октомври. Последният работен ден на морските спасители изтече в 18,00 часа днес. От утре туристическият сезон на практика е закрит. От курорта предупреждават всички летовници, които все още са на почивка там да бъдат особено внимателни при влизането в морето. В момента то е доста бурно и опасно.

От началото на сезона сигурността на туристите бе гарантирана чрез водно спасителна дейност, както изискват нормативните разпоредби. От 1-ви септември започна поетапно редуциране на броя на спасители в съответствие с намаления брой на туристите, а от 15-ти септември на ивицата останаха няколко мобилни двойки, които бдяха за сигурността на всички плажуващи.

Управителят на плажа в Слънчев бряг Кирил Спасов призовава гостите, които почиват през октомври да бъдат изключително внимателни в морето и да не влизат при бурни вълни и силен вятър.

"Отчитаме добър сезон, въпреки трудностите. Равносметката е, че приключваме сезона без тежки инциденти. Плажът бе обезпечен не само с професионални спасители, но и с денонощна охрана. Служителите следяха стриктно за реда на ивицата и предотвратиха опити за кражби от разсеяни туристи. За заловените на място крадци незабавно сме информирали органите на МВР. Доволни сме, че сезонът премина спокойно за нашите гости и се надяваме, че всички те са останали доволни от услугите", каза Спасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай