Питбули нахапаха мъж от Монтана

Стопаните на кучетата ги издърпали и избягали

Питбули нахапаха мъж от Монтана | StandartNews.com

Мъж от Монтана бе нахапан от питбули. Предполага се, че кучетата са на момчета, отишли да крадат от фургон, който бил ползван от познати на нападнатия мъж. След инцидента стопаните на кучетата ги издърпали и избягали, а мъжът останал да лежи нахапан и целият в кръв.

Методи Антов за малко да остане без ухо, след като два питбула го нападат в зеленчукова градина съвсем близо до жилищния му блок в Монтана. Възрастни жени - негови съседки, го извикали по телефона, след като видели съмнителни лица да се навъртат в района.

„Казаха, че има момчета и един мъж с кучета, които се опитват да разбият фургона”, разказа пред Нова тв Методи Антонов.

През това време Методи вече бил тръгнал към градините. Неочаквано, докато вървял по пътя, върху него се нахвърлили два питбула.

„Едното куче се пусна и ме захапа за главата, скъса ми дрехата, а другото успях да взема един кол и да го отблъсна”, разказва Антонов.

„Чух кучетата и Методи. Нападнаха го и той падна. Стъпи назад някак си и го освободиха и след това отново го събориха”, разказва свидетелката Цветана Цолова.

Тримата мъже, които разбивали фургон,  укротили и дръпнали кучетата си, но не помогнали на Методи, а избягали.

Раненият мъж успял да извика полиция и линейка. Откаран е в спешния център, където му обработили раните.

Методи не си спомня добре лицата на тримата мъже, които били с кучетата. Но се притеснява случаят да не се повтори, защото само след седмици около зеленчуковите градини ще бъде пълно с деца и възрастни хора.

От полицията в Монтана съобщиха, че за момента няма задържани или заподозрени лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай