Пет робота "Финч" получи библиотеката в Ловеч

Това е добра възможност децата да направят първите си стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин

Пет робота "Финч" получи библиотеката в Ловеч | StandartNews.com

Регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч получи като дарение от посолството на САЩ и фондация "Глобални библиотеки-България" пет робота "Финч" за компютърно моделиране и информатика. Те са нов тип роботи за тази дейност и са предназначени да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране от детска аудитория. Роботите "Финч" са подходящи за ученици от всички възрасти за целите на обучението по информационни технологии. Той е малък, а програмата за управлението му е достъпна за деца. Това дава възможност децата да направят първите си стъпки в програмирането по забавен и интересен начин. "Финч" поддържа над дузина езици за програмиране, дори и такива, които са подходящи за деца на пет години.

Програмирането с помощта на робота "Финч" развива детското креативно и логично мислене по един любознателен, интересен, интуитивен, забавен и занимателен начин.

В заниманията могат да се включат детски градини и училища от града и областта като услугата е напълно безплатна. За децата от 6 до 14 години семинарните занятия се провеждат в групи до 8 деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай