Вторник,

Овладяха свлачище, застрашаващо да откъсне от света село Сенце

От: Ирина Ангелова -
Овладяха свлачище, застрашаващо да откъсне от света село Сенце
A
A
A

Овладяха свлачище, застрашаващо да откъсне от света момчилградското село Сенце. За целта е изградена подпорна стена. Съоръжението е от желязо-бетон, високо е 10 метра, а дължината в горната му част е 13 м. Аварийните дейности бяха извършени от община Момчилград, а целта беше да се спасят мостовото съоръжение и пътя, водещ до селото. Свлачището се активира по време на снежното бедствие през 2015 година. През изминалата зима неблагоприятните метеорологични условия допълнително утежниха ситуацията. Част от пътя буквално висеше във въздуха, след като води отнесоха основата му от едната страна на моста.
        
"Проблемът със Сенце беше изключително сериозен, защото беше невъзможно преминаването на по-тежки автомобили по пътя. Това означаваше, при пожар или при друга аварийна ситуация спасителните екипи да не могат да достигнат до селото със специализирана техника.
Проблемът вече е разрешен трайно, коментира кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
Той допълни, че аварийните дейности са финансирани от общината. По същия начин беше разрешен и проблемът с аварийния ремонт на моста край село Гургулица.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички