Сряда,

Отново фекалии във варненското езеро

От: Мартина Суботинова -
Отново фекалии във варненското езеро
A
A
A

Новата тръба във варненското езерото се е прегънала, което води до намаляване на сечението ѝ, налична пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води, съобщи пресцентъра на Община Варна.

Не се съобщава какви количества изтичат.

„По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата. От „Хидроремонт ИГ“ ООД заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ - Варна, „ВиК- Варна“, Областна управа – Варна“, предадоха от кметския пресцентър.

От съобщението става ясно, че за пръв път нередност с тръбопровода е регистрирана от „ВиК- Варна“ на 15.01.2021 г., когато са констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“.

От община Варна допълват: „Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.“


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички