Четвъртък,

Отново фекалии във варненското езеро

От: Мартина Суботинова -
323
Отново фекалии във варненското езеро
A
A
A

Новата тръба във варненското езерото се е прегънала, което води до намаляване на сечението ѝ, налична пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води, съобщи пресцентъра на Община Варна.

Не се съобщава какви количества изтичат.

„По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата. От „Хидроремонт ИГ“ ООД заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ - Варна, „ВиК- Варна“, Областна управа – Варна“, предадоха от кметския пресцентър.

От съобщението става ясно, че за пръв път нередност с тръбопровода е регистрирана от „ВиК- Варна“ на 15.01.2021 г., когато са констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“.

От община Варна допълват: „Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.“


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията