Откриха пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа

Откриха пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа към старозагорската УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“

Откриха пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа | StandartNews.com

С тържествен водосвет днес беше официално открита пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа към старозагорската УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“.

От Министерството на здравеопазването са осигурени капиталови средства в размер на 580 хиляди лева, за легла и апаратура са осигурени още 23 хиляди лева, а до три седмици на място ще бъдат доставени осем нови хемодиализни апарата, обясни изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев. Той уточни, че за първи път хемодиализа в Стара Загора е извършена през 1977 година.

"Днес сме тук, за да открием новото отделение по хемодиализа с 12 новооткрити поста. Изказвам благодарността си за усилията на проф. Йовчев и на господин Христов, за това че не спряха да търсят вариант пациентите, нуждаещи се от хемодиализа от Стара Загора и региона да получат съвременните грижи, които заслужават. Нещо повече, Министерстово на здравеопазването е осигурило средства за дооборудването с апаратура на Клиниката и е въпрос на време новите апарати да бъдат налични и доставени" , заяви здравният министър.

Той подчерта, че под ръководството на изпълнителния директор проф. Йовчев през последните три години лечебното заведение е с положителен финансов резултат. „ В рамките на няколко години, от лечебно заведение със сериозен финансов отрицателен резултат, благодарение на добро управление и грижа на проф. Йовчев, за трета поредна година успява да е с положителен финансов резултат, което коства изключителни усилия", категоричен е министър Ангелов.

В момента на хемодиализа са 32-ма пациенти.

На събитието присъстваха още зам.-председателят на НС Емил Христов, зам.-кметът Иванка Сотирова, директорът на РЗИ д-р Станимир Станков, началникът на РУО Татяна Димитрова и др.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай