Откриха паметник на Васил Левски в град Брезник

Председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов и кметът на града Васил Узунов прерязаха лентата

Откриха паметник на Васил Левски в град Брезник | StandartNews.com

Днес в град Брезник тържествено бе открит паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Церемонията по откриването на паметника бе уважена от областния координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, народния представител от ГЕРБ д-р Александър Александров, областния управител Ирена Соколова, председателя на общинския съвет в Брезник, кметове на общини от област Перник.

Паметникът е висок близо 3 метра и е дело на скулптора Борис Борисов, който е с родословни корени от района на общините Брезник и Трън.
Паметта на Апостола бе почетена с минута мълчание, падане на колене и поднасяне на цветя и венци пред паметника. На почетен караул пред паметника на Апостола застанаха гвардейци от Националната гвардейска част.

В словото си при откриване на паметника губернаторът на Перник Ирена Соколова отбеляза, че той е символ на признателността към героя, към идола, към личността Васил Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай