Още 27 компютъра за нуждаещи се ученици

Кампанията на община Стара Загора за осигуряване на технологични средства остава отворена, за да бъдат подкрепени още семейства

Още 27 компютъра за нуждаещи се ученици | StandartNews.com

За да се обезпечат онлайн занятията на учащите в Стара Загора, още 27 компютъра ще бъдат предоставени на нуждаещи се ученици. Това стана ясно след като към инициативата на общинския съветник Николай Диков за осигуряване на технологични средства се включи и народният представител Радостин Танев.

"Откликнах сърдечно на призива, защото в този момент хората, нямащи възможност да осигурят на децата си необходимите устройства, изпитват не само неудобство, но и затруднение при целия учебен процес", сподели Танев. Той благодари на двете високотехнологични фирми, помещаващи се в Стара Загора и включили се в дарението - "Единамикс" и" Булбера", както и на софтуерната компания "Вистеон България". Компютрите ще бъдат разпределени според информация, получена в общината от директори на училища, така и чрез съгласуване с местната дирекция "Социално подпомагане".

Устройствата ще бъдат пригодени за работа, както и изцяло подготвени, от началника на отдел "Административно и информационно обслужване" на Общинска администрация инж. Атанас Пашов.

Кампанията остава отворена, за да бъдат подкрепени още семейства.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай