Събота,

Още 27 компютъра за нуждаещи се ученици

От: Стандарт -
Още 27 компютъра за нуждаещи се ученици
A
A
A

За да се обезпечат онлайн занятията на учащите в Стара Загора, още 27 компютъра ще бъдат предоставени на нуждаещи се ученици. Това стана ясно след като към инициативата на общинския съветник Николай Диков за осигуряване на технологични средства се включи и народният представител Радостин Танев.

"Откликнах сърдечно на призива, защото в този момент хората, нямащи възможност да осигурят на децата си необходимите устройства, изпитват не само неудобство, но и затруднение при целия учебен процес", сподели Танев. Той благодари на двете високотехнологични фирми, помещаващи се в Стара Загора и включили се в дарението - "Единамикс" и" Булбера", както и на софтуерната компания "Вистеон България". Компютрите ще бъдат разпределени според информация, получена в общината от директори на училища, така и чрез съгласуване с местната дирекция "Социално подпомагане".

Устройствата ще бъдат пригодени за работа, както и изцяло подготвени, от началника на отдел "Административно и информационно обслужване" на Общинска администрация инж. Атанас Пашов.

Кампанията остава отворена, за да бъдат подкрепени още семейства.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички