Неделя,

Обявяват свободните места за първолаци

От: Стандарт -
126
Обявяват свободните места за първолаци
A
A
A

Днес се очаква училищата на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година.  На интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства - с електронна система на училището или чрез имейл.

От 21 април до 21 май родителите трябва да подадат заявленията в съответните училища като могат да направят това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят ще получи на имейл входящ номер на документа, обясни директорът на Дирекция "Образование" в Столична община Мария Минчева: „За тази година ще действат правилата и редът, по които са се приемали децата миналата година, т.е. няма промени в приема в първи клас“.

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване:„В тези райони са добавени единствено нововъведени   адреси и са премахнати закрити такива“, добави Минчева.

Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията