Община Стара Загора отново ще подкрепи проекти, свързани с културата и изкуството

Годишният размер на средствата за подкрепа на културни проекти се определя и приема ежегодно с Решение на Общински съвет Стара Загора

Община Стара Загора отново ще подкрепи проекти, свързани с културата и изкуството | StandartNews.com

За поредна година, Община Стара Загора ще финансира проекти, подпомагащи и насърчаващи културата и опазването на културното и историческото наследство в града по "Правилника за условията, реда и критериите за съфинансиране на културни проекти в община Стара Загора". Индивидуални артисти, регистрирани като лица, упражняващи свободна практика, развиващи културна дейност на територията на община Стара Загора, неправителствени организации, граждани, читалища и др. могат да кандидатстват със своите проекти, като важно условие е те да бъдат свързани с града и да се изпълняват на територията на община Стара Загора.

Годишният размер на средствата за подкрепа на културни проекти се определя и приема ежегодно с Решение на Общински съвет Стара Загора, с което се гласува бюджетът на Общината, като максималната сума, която се отпуска за един проект, е в размер до 3000 лв. Едно от условията е да има 30 % самоучастие.

Експертна 9-членна комисия ще оценява и ръководи предложенията. Нейн председател е настоящият председател на ПК по „Култура, туризъм и вероизповедания“ към ОбС. Всяка организация или индивидуален артист могат да кандидатстват само с един проект в една сесия.

Сесиите за приемане на проекти се осъществяват, както следва:

Сесия I – краен срок за подаване на документи – 31 март.

Краен срок за разглеждане – 20 април.

Срок за изпълнение на проектите – 15 септември

Сесия II - краен срок за подаване на документи – 30 юни.

Краен срок за разглеждане – 20 юли.

Срок за изпълнение на проектите – 30 ноември.

Повече информация може да намерите на https://www.starazagora.bg/uploads/pages/pravilnik_kulturni_proekti_022022.pdf

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай