Община Стара Загора стартира кампания за безплатна кастрация на домашни кучета

Дейностите стартират в средата на месеца и ще се извършват всяка сряда

Община Стара Загора стартира кампания за безплатна кастрация на домашни кучета | StandartNews.com

Община Стара Загора стартира от 10 май кампания за безплатна кастрация на домашни кучета. Тя ще е част от мерките, които целят намаляване на популацията на бездомни животни на територията на града и селата. По време на провелата се традиционна месечна среща между Общинска администрация и кметове и кметски наместници, стана ясно, че предстои изготвяне на график и списъци с желаещите да включат дворни и домашни любимци в инициативата на Общинския приют, която включва освен кастрация на животното, така и чип, ваксина против бяс, издаване на паспорт и регистрация.

„Работим в посока улесняване на всички дейности по процедурата за стопани на животни. Така ще предразположим хората, които нямат време или възможност, да бъдат отговорни. Истината е, че бездомните кучета най-често преди това са били домашни или са нежелано поколение от дворно отглеждани любимци", поясни ресорният зам.-кмет Радостин Танев. Той припомни, че в момента тече и кампанията „Осинови (си) обич“, която цели да популяризира даването на дом и грижа на куче от приюта.

Желаещите да кастрират своя домашен любимец е необходимо да заявят това на телефон – 0885 730 090. Дейностите стартират в средата на месеца и ще се извършват всяка сряда. Животните ще остават за наблюдение минимум 24 часа след извършването на кастрацията, за да бъдат наблюдавани от специалистите на Общинския приют.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай