Областно състезание „IT-ЧУДЕН СВЯТ“ в Благоевград

Ученици от 1 до 4 клас от 17 училища показаха знания и умения за работа с различни компютърни програми

Областно състезание „IT-ЧУДЕН СВЯТ“ в Благоевград | StandartNews.com

Първото иновативно училище в Благоевград - Осмо СУ „Арсени Костенцев“ бе домакин на областно състезание по информационни технологии „IT-Чуден свят“. Участие в него взеха 78 ученици от първи до четвърти клас от 17 училища на Благоевградска област, които показаха знания и умения за работа с компютърните програми Paint, MS Word, MS PowerPoint, Movie Maker. Те създадоха свои проекти по любими приказки от Братя Грим. За първи път бе обособена и категория „Програмист“за ученици от 3 клас, които от тази учебна година изучават новия предмет "компютърно моделиране". Третокласниците сътвориха анимирани истории и интерактивни игри в Scratch.

Спонсори на състезанието са Община Благоевград и известни компютърни фирми, които бяха осигурили награди не само за отличилите се със своите проекти ученици, но и за всички участници.

В свободното време извън състезателния тур учениците участваха в постер-сесия на тема „Чудният свят на приказките“, детско парти и многобройни забавления, подготвени от техните връстници от Осмо СУ.

Организаторите превърнаха състезанието в истински празник за ученици, учители, родители и гости. През изминалите десет години то се утвърди като форум, предоставящ възможност за творческа изява на учениците от първи до четвърти клас в областта на информационните технологии, като същевременно се развиват ключови компетентности като общуване на роден език и дигитална компетентност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай