Няма да повярвате какво свиха от коли в преспите

Двойно нещастие за закъсали в преспите хора от Варненско

Няма да повярвате какво свиха от коли в преспите | StandartNews.com

Двойно нещастие за закъсали в преспите хора от Варненско. Те бяха принудени веднъж да оставят колите си в снежните капани, а когато отидоха да си ги приберат с ужас установиха, че са разбити от мародери и буквално опоскани.

Автомобилите осъмнаха в четвъртък разбити на пътя между варненските села Каменар и Въглен. През нощта вандали са изпочупили коли, откраднали са акумулаторите и каквото е имало в тях.

Марияна Станева е сред десетките, които в сряда попаднаха в плен на снежната буря. Жената закъсала с автомобила си на пътя между селата Каменар и Въглен и няколко часа чакала да бъде евакуирана. В четвъртък се върнала, за да прибере колата си. Намерила я със счупено стъкло и огледала. От колата липсвали видеорегистратор, два картона с яйца и няколко хляба. Друг автомобил пък е с отворени врати, счупени огледала и броня.

Крадците освен че са нанесли поражения върху закъсалите автомобили, са източили и горивото на едната от колите.

В бурята спасителен екип направил опит да изтегли автомобила на Марияна Станева, но се счупил задния теглич.

"Изтеглиха го леко напред, но отказаха да предприемат каквито и да било други действия спрямо автомобила и го оставиха по този начин. Но смятам да подам жалба за избития теглич и за всичко това, което се случи, каза Марияна пред БНТ.

Жалби за кражбите от колите са подадени в полицията. Местните хора твърдят, че в района на село Каменар посегателства над закъсали автомобили в снежно бедствие не се случват за първи път.

Мариана Станева е разочарована, че колата й е оставена без надзор през нощта. Собственици на закъсалите автомобили обвиниха институциите в бездействие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай