Новородено бебе почина в Монтана

Предстои аутопсията да изясни причините за смъртта

Новородено бебе почина в Монтана | StandartNews.com

Новородено бебе на два дни е починало в болница в Монтана. Като причина за внезапната смърт на родителите е посочена сърдечна недостатъчност на бебето. Те обаче смятат, че става въпрос за лекарска небрежност, предава Bulgaria ON AIR.

"На 23 януари в 15,45 родих, акушерките са показали детето на мъжа ми и на бабата. На мен бебето ми го показаха на другия ден, защото не бях в добро състояние, родих секцио. Бебето си беше нормално, казаха, че се е родило 3,500 кг и 50 см. Изплакало си е, всичко е било наред. На втория ден ми донесоха бебето за 15-20 минути. Ръчичката му беше ледено студена и трептеше. Попитах защо трепери, казаха ми, че това е нормално", започна разказа си майката на починалото бебе.

Вечерта майката отишла да види бебето си. То повръщало след като било нахранено. Майката повикала акушерката, която й казала, че е нормално бебето да повърне след като е нахранено.

"Разбрах за смъртта на детето в събота сутринта. Дойдоха и ми казаха: "Вие знаете ли, че детето ви от снощи не е добре?". Казах, че никой не ме е уведомил, нито близките ми. Казаха ми, че детето е в много лошо състояние", споделя още майката Изабела.

В епикризата на бебето пише, че детето е родено след спешно секцио от жена с проследявана бременност. След раждането детето е с добра КПА, добър мускулен статус, двигателна активност и реактивност. Ритмична сърдечна дейност с ясни сърдечни тонове, добра вариабилност на сърдечната чистота.

Бащата на починалото бебе - Петър, също потвърди, че никой от семейството не е бил уведомен за състоянието на новороденото. По думите му всички са разбрали от самата родилка, че бебето се е влошило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай