Петък,

Нова сграда ще посреща децата в ДГ "Вечерница" в Благоевград

От: Стандарт -
Нова сграда ще посреща децата в ДГ "Вечерница" в Благоевград
A
A
A

Днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на строително-монтажните работи на ДГ "Вечерница" в града. Ще бъдат ремонтирани и преместени детски площадки, а също така ще бъде изградена и нова такава.

„Това е поредната първа копка по европейски проект,който  реализира Община Благоевград. Стойността на обекта е около 1 100 000 лева. Искам да подчертая, че проектът е с Национално финансиране. Имаме намерение до септември месец детската градина да бъде готова. Постарали сме се сградата да бъде модерна, съвременна, да отговаря на съвременните изисквания. Ще изградим и нови детски площадки,   пространство, по-добро и по-хубаво за децата.  На добър час и успех!“, каза кметът Камбитов.

На церемонията присъстваха още зам.- кметовете Иво Николов, Христина Шопова, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, доц.д-р Валентин Василев- обществен посредник в Община Благоевград, екипът по проекта, представители на общинска администрация,представители на детското заведение.

Накрая децата от подготвителните групи на ДГ „Вечерница“ представиха мажоретен танц, като показаха много талант, усърдие и синхрон.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички