Вторник,

Нов облик на своето село даряват доброволци

От: "Стандарт" -
A
A
A

Идеята е да го направят по-привлекателно  място за живеене и туризъм

 Група ентусиасти в едно от най-големите села в България - Старцево, обновяват родното си място със собствени средства. Идеята е да го направят по-привлекателно и красиво място за живеене и туризъм. В смолянското село  на празника му -17 август, много хора пристигат, за да присъстват на тържеството. Това е само част от начинанията на младите хора, които решават да обновят облика на родното си място и да му дарят нов живот. Ентусиастите се събират чрез фейсбук групата "Красиво Старцево“. В началото са шепа хора , но с всеки изминал ден доброволците се увеличават и идеите за развитие стават все повече. А за да бъдат осъществени, всеки дарява от собствения си джоб.

Само за 3 месеца те успяват да обновят изцяло облика на центъра на селото. Изработват нови дървени пейки, нов надпис за кметството, красиви саксии за цветя. Слагат и нови знамена. Голяма част от даренията идват от старцевци, които от години живеят в чужбина, но се прибират често заради красотата и любовта към родното си село.   Общината също прегръща идеята на организаторите и помага със средства. Специално за празника жителите на селото посрещнаха гостите с безплатни традиционни гозби, много народна музика и танци.

Всеки желаещ си закупи сувенири,тениски и чадъри, изработени с благотворителна цел. Всички средства ще бъдат дарени за по-красивия облик на Старцево.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички