Неочаквана ваканция в селско школо заради бурята

Заради отнесения от бурята покрив, която вилня през нощта срещу 1 май, днес и утре няма да има учебни занятия в основното училище „Стефан Караджа” в ситовското село Искра

Неочаквана ваканция в селско школо заради бурята | StandartNews.com

Заради отнесения от бурята покрив, която вилня през нощта срещу 1 май,  днес и утре няма да има учебни занятия в основното училище „Стефан Караджа” в ситовското село Искра. Това съобщи кметът на общината Сезгин Алииибрям пред Радио Шумен. В школото учат около 130 деца в началния и средния курс.  Вчера е бил направен оглед на щетите, а днес представители на застрахователната компания ще оценят пораженията. Според кмета Алиибрям пострадал е и покривът на средното училище "Г. С. Раковски” в общинския център. Но тое бил потегнат през почивния ден и нямало да ес нолажи неочаквана ваканция. Бурята е отнесла и част от покривите на стопански и жилищни сгради. Поломени и пречупени са дървета, крайпътни табели, знаци и билбордове. 
  Поражения от силния вятър, който вилня в нощта срещу 1 май, на места с градушка, имало и в силистренското село Сребърна. За щастие никъде нямало пострадали хора.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай