Национални дни за учене през целия живот ще се проведат в Бургас

Експерти от МОН и Регионалната служба по заетостта ще представят политики и проекти за обучение за възрастни и учене през целия живот

Национални дни за учене през целия живот ще се проведат в Бургас | StandartNews.com

За трети пореден път Бургас ще бъде домакин на Национални дни за учене през целия живот. Те ще се проведат в периода 26 – 28 април. Събитието ще бъде открито в 14:00 ч. утре, сряда, 26 април, в Център за съвременно изкуство и библиотека от Албена Михайлова, главен секретар на Министерството на образованието и науката и ръководител на проекта „Изпълнение на обновените приоритети на Европейската програма за учене на възрастни“. Сред гостите ще са кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет - Бургас и областен координатор на програма за учене на възрастни проф. Севдалина Турманова, както и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, която е член на Националната координационна група за учене през целия живот.

Експерти от МОН и Регионалната служба по заетостта ще представят политики и проекти за обучение за възрастни и учене през целия живот.

На следващия ден - четвъртък, 27 април, заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова ще открие кoнференция на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE). Представен ще бъде опитът на общините Бургас, Враца, Силистра и Търговище с техните успешни модели за развитие на уменията. Четирите общини ще споделят и опита си в проекта „Ученически практики 2“.

Ще бъдат проведени и съпътстващи събития, като информационни щандове на професионалните гимназии от област Бургас и на EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа, обучения за придобиване на житейски умения, както и националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай