Над 1500 маскирани ще събере Варненският карнавал

Над 1500 души с най-разнообразни маски и облекла ще събере днес празникът на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия

Над 1500 маскирани ще събере Варненският карнавал | StandartNews.com


   Над 1500 души с най-разнобразни маски и облекла ще събере днес празникът на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия, съобщиха организаторите от община Варна. В конкурсната програма на Варненския карнавал са се записали  25 кукерски и сурвакарски групи от страната, много индивидуални участници, групи от детски градини и училища, организации и читалища.  
  Карнавалът ще се вихри  на специална сцена на пл."Антон Новак" до Фестивалния и конгресен център. В конкурсната програма ще бъдат представени маски и костюми от съставите и от индивидуалните изпълнители. След това гостуващите кукерски и сурвакарски  групи от цялата страна и чужбина ще изпълнят характерни ритуали от календара на празничната обредност.  
   Докато журито заседава, за да определи победителите, карнавалът ще озвучи празничния концерт, с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Северна Македония и фолклорен ансамбъл „Варна”. 
  Изложба-базар на майстори-занаятчии от цялата страна по традиция ще бъде част от съпътстващата програма на карнавала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай