Модерна медицинска апаратура в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"

Модерното оборудване е осигурено по съвместен проект между болницата в Кърджали и тази в Комотини по Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция - България

Модерна медицинска апаратура в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" | StandartNews.com

Модерна медицинска апаратура ще намали необходимостта от трансфер на пациенти от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали в по-големи лечебни заведения при извънредни ситуации. Това стана ясно по време на Информационен ден под надслов „Как да спасим живот?”, в който участваха не само медици, представители на здравни заведения, но и граждани. "Оборудването е предназначено за диагностика и лечение в областта на кардиологията, травматологията, клиничната лаборатория, урологията и спешната медицина", посочи директорът на кърджалийската болница проф.д-р Тодор Черкезов, който допълни, че апаратурата вече е доставена и монтирана.
„Смятам, че всичко това ще бъде оценено добре и по достойнство от населението. Хората ще имат достъп до новите услуги, най – вероятно, през втората половина на т. г., защото в момента нашите медицински специалисти се обучават за работа с новата апаратура”, обясни проф. д-р Черкезов.  
Модерното оборудване е осигурено по съвместен проект между болницата в Кърджали и тази в Комотини по Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция - България. Проектът е на стойност 1, 3 млн. евро като  бюджетът на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски” Кърджали е в размер малко над 560 хил. евро.  
          
Ирина Ангелова

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай