Мистерия! Млада майка почина на входа на болница

Тече проверка в здравното заведение в Монтана

Мистерия! Млада майка почина на входа на болница | StandartNews.com

Мистерия! Млада жена почина на входа на болница в Монтана, като все още не е ясно дали е била заразена с коронавирус.

Със заповед на изпълнителния директор на държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в града е назначена проверка, съобщиха от здравното заведение.

33-годишната Петя Бориславова, майка на три деца, е починала на вратата на отделението по интензивно лечение на болницата в Монтана на 15 септември.

Според данните от болницата тя е докарана в тежко състояние. Преди това ѝ е направен PCR-тест, който е отрицателен, но въпреки това при пристигане в болницата е насочена към инфекциозното отделение. От там я препращат отново към реанимацията, където е починала.

Петя имала затруднено дишане от седмица преди това. Тя е била прегледана от кардиолог и специалист по белодробни болести, който предписал лечение с антибиотици. На 15 септември състоянието ѝ се влошило и близките ѝ я докарали с личния си автомобил в държавната болница.

В белодробното отделение не я приели с обяснението, че е само за болни от COVID-19, а тя е с отрицателен тест. Близките направили опит младата жена да бъде настанена за лечение в частна клиника, но и там бил отказан прием. При второто завръщане в държавната болница жената починала при влизането в отделението по интензивно лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай