Министър Кралев оглежда терени за нов стадион в Бургас

На проведената работна среща бургаският кмет Димитър Николов му представи няколко предложения на общината къде може да си изгради нов стадион

Министър Кралев оглежда терени за нов стадион в Бургас | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев огледа подходящи терени в Бургас за нов футболен стадион, който да отговаря на всички стандарти за провеждането на големи международни първенства.
  На проведената работна среща бургаският кмет Димитър Николов му представи няколко предложения на общината къде може да си изгради нов стадион. Първият терен е бившо военно поделение, което се намира на входа на Бургас. Другият е стадион "Черноморец" в квартал "Акациите", който може да бъде изцяло преустроен", посочи Николов.
 "В момента България подготвя кандидатурата си заедно със Сърбия, Гърция и Румъния за евентуално домакинство на Световно и Европейско първенство по футбол. Бургас е един от градовете, които имаме предвид, тъй като има отлична инфраструктура - има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, голяма хотелска база. Процесът все още е в самото начало, но трябва да сме наясно какви са възможностите пред нас, защото ако искаме да участваме в тази кандидатура, трябва да предложим и изградим 4 нови стадиона с капацитет 40 000 души", каза пред Радио Бургас министър Красен Кралев.
Министър Кралев определи сътрудничеството с кмета на Бургас като отлично и изрази увереност тази година да бъде приключен най-големият проект, който министерството има в черноморския град - многофункционалната спортна зала "Арена Бургас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай