Събота,

Метрото през "Овча купел" тръгва на 24 април

От: СТАНДАРТ -
223
Метрото през "Овча купел" тръгва на 24 април
A
A
A

На 24 април пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя напомня, че са изградили цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“.

"И сме готови да продължим", казва тя. И добавя: "Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“."

По думите й тези  участъци се очакват от хиляди хора и имат готовност още тази есен да започнат строителството на 3-те км в район „Подуяне“.

Изтъква, че през тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията