Майсторско колоездене демонстрират ученици

Инициативата се провежда за петнадесети път в община Кирково

Майсторско колоездене демонстрират ученици | StandartNews.com

40 велосипедисти от 7 училища на територията на община Кирково показаха отлична теоретична подготовка и умения по майсторско колоездене. Инициативата е съвместна на полицейското управление и общинската администрация и се провежда за петнадесети път.

Първият етап от надпреварата включваше решаване на тест за проверка на знанията за правилата за движение по пътищата, а във втория  колоездачите демонстрираха майсторско колоездене при заобикаляне на 5 конуса в зиг-заг, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел, указване на извършвани маневри пред пешеходна пътека.

Първо място в отборното класиране заеха учениците от ОУ “Иван Вазов” в с. Чакаларово, на второ място е отборът на ОУ ,,Васил Левски“ в с. Тихомир, а на трето – СУ “Христо Ботев” в с. Чорбаджийско.
Наградите за отборите-първенци – купи, трофеи и медали, футболни топки за всички отбори и други предметни награда за победителите, бяха връчени от Валентина Димитрова -зам.- кмет на община Кирково и Веселин Каменов началник на група „Охранителна полиция“ в  РУ-Кирково.

Всички участници в състезанието получиха специално изработени чаши с мотото "Заедно и безопасно на пътя“, подарени им от местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай