Вторник,

Майка държи децата си като заложници

От: СТАНДАРТ -
159
Майка държи децата си като заложници
A
A
A

Шокиращата история за съдбата на деца от крумовградско село, разказа 24rodopi.com.  Майка им ще бъде принудително настанена в Психиатрична болница заради тормоза, който осъществявала тях и роднините си. Тя заключвала децата си в стая, не ги пускала на училище, често упражнявала насилие над тях.

Назначената експертиза на майката доказала, че тя страда от параноидна шизофрения. Мъжът й бил в затвора, а тя отглеждала децата в дома на родителите му. През последните месеци обаче станала агресивна. Заплашвала свекъра си, че ще го убие докато спи. Децата били подложени на стрес. Тя ги държала под ключ в стая. Не ги пускала на училище.

Кметът на селото дори накарал шофьора на училищния автобус да минава покрай тяхната къща, за да могат дечицата да стигнат до школото. При проверка след сигнал от страна на полицейски служители, жената избягала в гората заедно с дъщеря си. Тя не я пускала на училище от страх да не би бащата на детето да го отвлече и „продаде зад граница“, разкриха 24rodopi.com пред запознати със случая. Поведението на жената ангажира различни институции да се заемат със случая. То бе определено като заплаха за околните. Районната прокуратура в Крумовград пък се обърна към съда с искане за принудително настаняване за лечение. Магистратите уважиха искането и жената ще трябва да се лекува в Държавна психиатрична болница в продължение на два месеца.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията