Неделя,

Малки футболисти мерят сили в Земен

От: Стандарт -
174
Малки футболисти мерят сили в Земен
A
A
A

Земенското млекопреработвателно предприятие „Земенея“, съвместно с Община Земен и Областният съвет на БФС в Перник  организираха турнир по футбол на 26 септември. Футболният празник се провежда на минифутболното игрище в града, а срещите бяха в рамките на пет часа. Началото бе в 9 часа, а финалният двубой започва в 14:00. 

След консултация с ОС на БФС е решено в него да вземат участие деца, родени през 2013 и 2014 година. Идеята е да се осигури поле за изява на най-малките футболисти, които имат и най-малко състезания в спортния календар. 

Шест отбора, разделени в две групи, участват в състезанието. В първа група са: „Миньор“, „Димитровец“ (Ковачевци) и „Хлапетата“(Благоевград). Във втора група са: „Металург“, „Риал“ (Ковачевци) и отбор „Земенея“. Победителите в групите ще си оспорват първото място, вторите – третото, а последното ще разпределят петата и шестата позиция в класирането. Всеки тим се състои от 15 футболисти, като на терена може да има петима полеви състезатели и един вратар. 

Награждаването е предвидено за 15:00. Първите три отбора ще получат купи, всеки участник – медал за участие, както и торбичка с продукти от „Земенея“. Областният футболен съвет е осигурил луксозна топка за всеки участващ тим. 

Турнирът е продължение на майския фолклорен фестивал в Земен, а за идните години, в случай че епидемичната обстановка позволи, е предвидено международно участие на отбори от Босилеград и Северна Македония. Организаторите се надяват публиката и участниците да отнесат много позитивни емоции и да запазят спортния си хъс и за следващите състезания. Малкият футболен празник започна в 9:00 часа на мини футболното игрище в двора на старото училище на гр. Земен. 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички