Малки футболисти мерят сили в Земен

В турнира вземат участие деца, родени през 2013 и 2014 година

Малки футболисти мерят сили в Земен | StandartNews.com

Земенското млекопреработвателно предприятие „Земенея“, съвместно с Община Земен и Областният съвет на БФС в Перник  организираха турнир по футбол на 26 септември. Футболният празник се провежда на минифутболното игрище в града, а срещите бяха в рамките на пет часа. Началото бе в 9 часа, а финалният двубой започва в 14:00. 

След консултация с ОС на БФС е решено в него да вземат участие деца, родени през 2013 и 2014 година. Идеята е да се осигури поле за изява на най-малките футболисти, които имат и най-малко състезания в спортния календар. 

Шест отбора, разделени в две групи, участват в състезанието. В първа група са: „Миньор“, „Димитровец“ (Ковачевци) и „Хлапетата“(Благоевград). Във втора група са: „Металург“, „Риал“ (Ковачевци) и отбор „Земенея“. Победителите в групите ще си оспорват първото място, вторите – третото, а последното ще разпределят петата и шестата позиция в класирането. Всеки тим се състои от 15 футболисти, като на терена може да има петима полеви състезатели и един вратар. 

Награждаването е предвидено за 15:00. Първите три отбора ще получат купи, всеки участник – медал за участие, както и торбичка с продукти от „Земенея“. Областният футболен съвет е осигурил луксозна топка за всеки участващ тим. 

Турнирът е продължение на майския фолклорен фестивал в Земен, а за идните години, в случай че епидемичната обстановка позволи, е предвидено международно участие на отбори от Босилеград и Северна Македония. Организаторите се надяват публиката и участниците да отнесат много позитивни емоции и да запазят спортния си хъс и за следващите състезания. Малкият футболен празник започна в 9:00 часа на мини футболното игрище в двора на старото училище на гр. Земен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай