Къщите за гости се оказаха с повече от 15 души

От Министерството на туризма заявиха, че утре вечер ще започнат проверките

Къщите за гости се оказаха с повече от 15 души | StandartNews.com

Въпреки заявката за засилени проверки около 8-ми декември, къщите за гости пренебрегват забраните.

Стана ясно, че къщи за гости и хижи са готови да пренебрегнат забраната и не връщат големи групи, дори да са над позволените 15 човека, предаде Нова.

Собствениците на къща в Еленския балкан разчитат празнуващите да стоят на дистанция един от друг. „В едната вила са 13 души, в другата 18. Предупредила съм ги да спазват дистанция и да не се събират заедно”, каза Дочса Пъргавелова, собственик на имота.

Заповедта на министъра на здравеопазването от 25 ноември ясно гласи - не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека.

От Асоциацията на туроператорите са скептични, че ще има ефективен контрол. „100 % ще има нарушения, които много трудно биха се установили. Ако направят резервация за 10 души, накрая идват 20”, каза Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите

От Министерството на туризма заявиха пред NOVA, че утре вечер ще започнат проверките им за броя на празнуващите в къщите за гости и хотелите и дали работят ресторантите в тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай