Сряда,

Кърджалийци до премиера: Глобете Караянчева

От: СТАНДАРТ -
Кърджалийци до премиера: Глобете Караянчева
A
A
A

Цвета Караянчева да бъде глобена по същия начин, както кмета на Калофер – за нарушаване на противоепидемиологичните мерки. За това настояват в сигнал до премиера, институциите и медиите граждани на Кърджали. Същото искат те и за областния управител на Кърджали Никола Чанев.

"Кърджали на Йордановден се превърна в градски събор със стотици хора без спазване на заповеди и противоепидемиологични мерки от председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева и областния управител г-н Никола Чанев. Ние не разбираме как така се глобява кмета на Калофер, а създателят на законите в България наруша закона и това се крие от обществеността и услужливо не се вижда", се посочва в сигнала.

За къджалийци спазването на традицията е нещо много хубаво, но "за 15 човека налагате глоби, а за 250 събрани на едно място, половината без маски се подминава с лека ръка".

"Затворихте ни бизнесите, малки местни заведения и магазини фалират, а в същото време г-жа Караянчева си прави военен парад и 200 гости в центъра на Веселчане и никой нищо не казва и се замита под чергата", пишат гражданите.

"Не просто подаваме сигнал за този неморален, нехуманен, а и престъпен акт, не просто искаме глоба за Председателя на Народното събрание, а търсим своето право на живот както досега. Колкото и да се опитваме да разберем и да бъдем съпричастни към мерките издадени от Вас, смятаме, че те явно са направени за простолюдието. Разбираме, че идват и избори и вие си търсите начин да изкарате вашите гласове, но едва ли начинът е чрез човешки животи! Нашият живот!", пише още в писмото.

Писмото не е неподписано. Хората изрично са упоменали, че се страхуват да си кажат имената, за да не бъдат след това репресирани.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички