Кметът на Казанлък към състава на театтъра: Прекрасни сте!

Вечерта за казанлъшкия театър бе безспорно знакова и наситена с магия

Кметът на Казанлък към състава на театтъра: Прекрасни сте! | StandartNews.com

Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави състава на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ за бляскавата премиера: „Прекрасни сте и имате големи сърца!“, възкликна тя. Тази вечер магичният свят на Шекспир и емоционалната „Буря“ оживяха на открита сцена в Център за култура „Алиолувата къща“ пред многобройна публика и бурни аплодисменти.

Галина Стоянова обърна внимание на приемствеността в ръководството на казанлъшкия театър. Към новия директор Веселин Плачков тя посочи: „Не мога да обещая безоблачна буря, но мога да обещая попътен вятър и моята подкрепа.“, със шега заяви Кметът на Казанлък. „Не мога да обещая на стария директор – Димитър Кабаков, че често ще споменавам името му, но той винаги ще бъде чест гост на Общинския театър.“, каза Галина Стоянова. Тя приветства и усилията на заместник-директора на театъра Нели Шабанова, която стои неуморно зад всеки успех на театъра в Казанлък.

Веселин Плачков благодари на колегите си за чудесната работа и определи вечерта като „празник на сетивата“. Той отличи и вниманието на Кмета на Казанлък: „Това е, може би, единственият кмет в България, който гледа два пъти един и същ спектакъл – на предпремиера и на премиера.“.

Премиерата на една от последните пиеси на най-играния английски драматург влиза в репертоара на театър „Любомир Кабакчиев“ с вълшебен спектакъл за човешката природа и силите от Отвъдното - под смелата режисура на Димитър Стефанов, който не за първи път работи в Казанлък. Оригиналната сценография е дело на Петя Димитрова. Автор на музиката е Милен Апостолов. Ролята на пременената Проспера е поверена на прекрасната актриса Елена Азалова - гост актьор от Драматичен театър „Гео Милев“, Стара Загора. В актьорския състав играят: Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Георги Георгиев, Десислава Вулева, Димитър Живков, Ивелина Павлова, Йордан Куманов, Милен Вангелов, Николай Йорданов, Петър Петров, Яна Божанин.

Вечерта за казанлъшкия театър бе безспорно знакова и наситена с магия. Преди четири години на същата дата - 5 юли, на същото място - в Център за култура ,,Алиолува къща", бе премиерата на първото представление, създадено за това пространство, отново на Шекспир - ,,Сън в лятна нощ", прието изключително успешно от публиката. Четири години по-късно на бурни аплодисменти се радва премиерата на спектакъла ,,Буря"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай