Понеделник,

Кметът на Благоевград възстановява изгорелия Купол

От: СТАНДАРТ -
256
Кметът на Благоевград възстановява изгорелия Купол
A
A
A

Покривът на емблематичната за Благоевград сграда на "Купола", който изгоря при вчерашния голям пожар в центъра на града, ще бъде възстановен без да се променя визията му. Това заяви кметът на града Илко Стоянов.

Покривната конструкция на сградата е била морално остаряла, което е затруднило работата на пожарникарите при гасене на огнената стихия, посочи кметът, а по думите му волята на общинското ръководство е при изграждането на новия купол да бъдат приложени всички съвременни мерки, така че да е най-малко пожароопасен.

Илко Стоянов подчерта, че при вчерашния голям пожар с действията на всички институции, и най-вече на пожарникарите, са предотвратили разрастване на огнената стихия и застрашаване живота и здравето на хората, предаде ДарикНюз.

Както „Стандарт” вече съобщи мъж на 43 години е задържан за умишления палеж на Купола. Възмутен, че е изгонен от бара в сградата, мъжът, който бил в нетрезво състояние, се върнал с бутилка бензин, която разбил в ел таблото.

След осемчасово национално издирване мъжът, видян на кадрите от камерите, е задържан и е установено, че се касае за умишлен палеж, обяви районният прокурор Борислав Ковачки. Задържаният е от Дупница. В ранните часове на 5 септември той е бил в нощен клуб в центъра на Благоевград, откъдето е изведен от охраната, защото е притеснявал жена от персонала. Един час след като е напуснал нощното заведение, около 6.30 сутринта, той се е върнал с бутилка пълна с бензин и е възпламенил ел. таблото на входа на клуба, след което е избягал.

Информацията, с която разследващите органи разполагат е, че след палежа мъжът се е прибирал в апартамента си в Дупница с такси, след което е отишъл в дупнишко село. "След това не се знае какво е правил, защото вероятно е извадил батерията на телефона си и не може да се установи маршрута му", посочи районният прокурор на Благоевград.

Заподозреният за палежа мъж е задържан на граничния пункт "Калотина" малко преди да напусне страната, на около 50 метра от границата с Република Сърбия, посочи Борислав Ковачки. Предстои мъжът да бъде освидетелстван, след което ще бъде задържан за срок до 72 часа.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията