Кметът на Банско прие областния управител

Иван Кадев иска съдействие за осигуряване на финансиране за изграждането на стени на река Глазне до мястото на смесването на реките Бъндеришка и Демянишка

Кметът на Банско прие областния управител | StandartNews.com

Кметът на Банско Иван Кадев проведе работна среща с областният управител Николай Шушков.

В делови порядък бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Иван Кадев запозна областния управител с проблема за поддръжката в проходимо състояние на реките извън урбанизираните територии и потърси съдействие от областната администрация за организиране на почистването на речните корита от наноси.

В подобна насока – за гарантиране сигурността на населението и предотвратяване опасността от наводнения, бе и апелът на кмета на Банско за съдействие за осигуряване на финансиране за изграждането на стени на река Глазне до мястото на смесването на реките Бъндеришка и Демянишка.

Областният управител прояви интерес към предизвикателствата, с които се сблъсква туристическият бранш в условията на пандемия, както и към проблемите, свързани с изграждането на втора кабинкова линия.

Иван Кадев и Николай Шушков набелязаха и други въпроси, по които областната администрация може да окаже съдействие за решаването им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай