Вторник,

Кметът Камбитов: В рамките на ден откриваме два обекта

От: Стандарт -
A
A
A

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски“,ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Св.св. Кирил и Методий“ до хотел Ален Мак“ и от улица „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“. При откриването кметът Камбитов заяви, че всичко, което се изгражда и се прави е в полза на гражданите! „Само преди малко открихме улица „Марица“. Това е показателно как работи Общината - за един ден откриваме 2 обекта. Някои откриват за една година толкова. Колкото за обекта - виждате, колоездачите се движат, използват се масово от млади хора, поставихме и пейки. Имаме идея с външно финансиране да купим велосипеди, които да се ползват от гражданите по съответния ред, по примера на много европейски градове.
Както казва един журналист „Има хора, според които, когато нещо не е наред - кметът е виновен, когато се прави добре - предизборно е!“  Ами,  ние ще действаме така, предизборно, и всяка седмица ще правим добро за нашия град“, допълни още той.

На откриването на обекта присъстваха още Бисер Михайлов, областен управител, Радослав Тасков, председател на ОбС-Благоевград, заместник-кметовете на общината, инж. Росица Димитрова, управител на „ВиК“ ЕООД-Благоевград, общински съветници, изпълнителите и екипът по проекта, граждани.
Това е поредният обект по проект „Благоустрояване на градската среда“, който се открива тази година.
 
С изграждането на новите велоалеи се осигури достъпна, безопасна и уютна градска среда. Облекчи се транспортният трафик чрез изграждане на условия за алтернативен начин на придвижване.

Постигнатите цели са подобрена екологична среда в централната част на града и предоставена възможност за здравословен начин на живот чрез придвижването с велосипеди по урегулираните за целта места.
 
С реализиране на обекта бяха  освободени и зони за паркиране за гостите на областния център.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички