Кметски ден събра управленците на малките населени места в община Стара Загора

Традиционната месечна среща на кметове и кметски наместници се проведе днес за първи път за новия мандат

Кметски ден събра управленците на малките населени места в община Стара Загора | StandartNews.com

Традиционната месечна среща на кметове и кметски наместници с представители на Общинска администрация се проведе днес за първи път за новия мандат – 2023-2027 г. Кметският ден бе воден от секретаря на Общината Делян Иванов, като в него се включи и зам.-кметът Радостин Танев. Сред най-важните обсъдени теми бяха приоритетните проектни предложения, които да влязат за обсъждане при разглеждането на общинския бюджет за 2024 г. „Очакваме да ни подадете спешните и текущите ремонти на читалища, кметства, пенсионерски клубове или пътна инфраструктура, за да бъдат взети под внимание при изготвянето на Капиталовата програма", обобщи Делян Иванов и посочи, че сега е моментът да се започнат разговори с жителите на малките населени места, където има желание да се именуват улици. „Процедурата е дълга и е необходимо съгласието на живущите в селата. След решение на  Общинския съвет за име на улица има административни дейности, които трябва да се извършват", допълни той. Община Стара Загора ще съдейства на хората, като при смяната  на личните карти ще бъде осигурен мобилен екип на място за желаещите. „Както всички знаете, в мандатната програма на кмета Живко Тодоров е посочено, че хората, назначени на 4-часов работен ден, помагащи за дейността на кметството, ще преминат на 8-часов. Може да подавате информация за тях, за да подготвим документите", каза секретарят на Общинска администрация.

Зам.-кметът Радостин Танев съобщи, че се водят разговори с фирмата, отговаряща за сметопочистването. „Ще направим подобрение в графика. Промяна ще има в честотата на извозване на отпадъците, както и увеличаване на бройката на съдовете за смет, където сте посочили вие, че е необходимо", подчерта той. От думите му по време на срещата стана ясно още, че през зимните месеци ще се разчистват крайпътните пространства от растителност.

На следващия Кметски ден ще бъдат поканени представители на комуналните дружества, които да вземат отношение по важните за малките населени места въпроси – проблеми с водоподаването и осветлението, каквито има в някои от старозагорските села.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай