Холандски и български полицаи обменят добри практики

Представители на полицията в Хага са на тридневно обучение в Кърджали и Хасково

Холандски и български полицаи обменят добри практики | StandartNews.com

Холандски и български полицейски служители обмениха добри практики в Кърджали. Четирима представители на полиция в Хага, които са на тридневно обучение с полицейски служители от Кърджали и Хасково, се срещнаха с директора на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков.

Присъстваха ръководителят на проекта полицейски комисар Нико ван Ойк, Роб ван дер Схор, зам.-началник на полицейско управление и полицейските инспектори Бренда Хойт и Бас Леу.
Обучението е по проект „Интегриран подход към българските граждани в Хага“, финансиран изцяло с подкрепата на Министерството на безопасността и правосъдието и Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия. На срещата старши комисар Илков специално открои намаляващия брой престъпления в област   Кърджали, но също и факта, че тя е вътрешна гранична зона и огромен транзитен коридор, по който през летния сезон преминават на ден хиляди автомобили на български и чуждестранни граждани. Като приоритет в работата на полицейските служители в област Кърджали той изтъкна противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Ръководителят на проекта Нико ван Ойк сподели, че в Хага има все повече работещи чужди граждани, които често пъти тръгват неподготвени, попадат в мизерни условия и стават обект на експлоатация от посредници.
 
В разговора между старши комисар Илков и холандските гости беше обсъдена идеята за по-активна превантивна работа сред общностите, които търсят работа в чужбина, за да бъдат максимално подготвени за възможните рискове в този процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай