Казанлък патентова марката “Светът на траките“

Комплексът пресъздава автентичната атмосфера, начин на живот и обичаи на най-древния народ по българските земи – траките

Казанлък патентова марката “Светът на траките“ | StandartNews.com

На 2.08.2023 г.,Община Казанлък заявява в патентното ведомство на РБългария искането си за регистрация на марка ,,Светът на траките”. На 06.12.2023 г. е взето решение за регистрация, като Казанлък става единствен притежател и ползвател до 02.08.2033 г. Не случайно Казанлъшката котловина е наречена Светът на траките  – тук са открити над 1000 тракийски некропола, многобройни артефакти и безценни съкровища.

В момента пред завършване е единственият по рода си културно-исторически комплекс „Светът на траките“.

Целта му  е да дава обща информация и насоки за последователното посещение на цялата долина, като представя историята и културното наследство на цялата Долина. Комплексът е ключова точка за различните обекти и туристически услуги в Долината- „визитка“ на общ туристически продукт. Локацията на комплекса е внимателно подбрана, така че посетителите да могат да наблюдават великолепния пейзаж за Долината и нейните могили, на фона на Средна гора.

Комплексът пресъздава автентичната атмосфера, начин на живот и обичаи на най-древния народ по българските земи – траките. В съчетание с модерни туристически атракции и 3D визуални изкуства посетителите ще видят целия  блясък на богатата тракийска цивилизация.

Cвeтът нa тpaĸитe е paзгъpнaт нa плoщ oт 23 000 ĸв. м и се намира пo пътя ĸъм пpoxoдa „Шипка“, близo дo гpaд Шипĸa и тpaĸийcĸитe гpoбници „Шyшмaнeц“, „Ocтpyшa“ и „Гoлямa Kocмaтĸa“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай