Камата дарява приходи от книгата си за лечение на старозагорка

Христо Стоичков ще дари средствата от продажбата на книгата си в Стара Загора на 32-годишната Камелия Добрева, която има остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае спешно от 328 xил. eвpo за лечение

Камата дарява приходи от книгата си за лечение на старозагорка | StandartNews.com

Христо Стоичков ще дари средствата от продажбата на книгата си в Стара Загора на 32-годишната Камелия Добрева, която има остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае спешно от 328 xил. eвpo за лечение. „Помощта не се купува в аптеката, достатъчни ми бяха 10 секунди разговор с Виктор /б.а. Драголоов, общински съветник/ и кмета Живко Тодоров“, аргументира подкрепата си за лечението на Камелия Стоичков. Легендарният футболист и почетен гражданин на Стара Загора припомни, че идването му в  града е изпълнение на обещание, което е дал, че ще представи официално в града биографичната си книга „Историята“. Очаквана среща с Камата е днес от 18 часа на площада пред общината. Феновете му ще имат възможност да вземат автограф, да си направят снимки, както и да видят отблизо най-престижната индивидуална награда – „Златна топка“, спечелена от него през паметната 1994 година. Допълнително настроение ще донесат на площада и Димитър Туджаров – Шкумбата, и Иво Райчев.
 Преди това Стоичков ще посети старозагорското поделението, в което е служил като войник в Стара Загора. „На този площад съм се заклел да служа на България“, припомни си с вълнение Камата.  На среща с журналистите днес той бе изненадан от своя ротен командир в поделението Атанас Ангелов, който му подари войнишка униформа от времето, когато е служил. Камата пък разказа как е прекарал три дни в ареста заради прегрешения в казармата.
  Христо Стоичков сподели и за трите най-тежки моменти в кариерата и живота му, описани в книгата. „Най-трудно ми беше да разкажа за времето, когато бях 12-годишен и треньорите ми казаха, че не ставам за футболист. Вторият момент беше, когато бях изхвърлен завинаги от футбола и третият бе скандала със съдията в Испания, който настъпих“, призна Стоичков и допълни с усмивка: "Ако не бях направил тези щуротии, нямаше да съм аз“, Камата. Той отправи молба и към най-малките футболисти да прочетат книгата и да вникнат в описаните трудности, през които е преминал, за да разберат как се е борил, за да постигне успехите си. Най-успелият българсик футболист си пожела в най-близко време да се появят бъдещи звезди на българския футбол, но не пропусна да разкритикува и съвременния футбол. „Днес гледаме повече татуировки, отколкото голове. Мастилото явно им тежи“, отсъди в типичния си стил Камата.
  Авторът на книгата Владимир Памуков разказа, че е написал лесно автобиографията на легендата, защото е бил пряк свидетел на 70% от житейския му път. „Ако трябваше да ми разказва всичко, щеше да ми отнеме само 3 години да слушам“, призна Памуков. Автобиографията е в 50-хиляден тираж. Преведена е на испански, английски и полски. При голям успех е преминало представянето на книгата в Чикаго и Лондон, а предстоят премиери и в Барселона, Торонто и Полша.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай