Калин Сърменов отива в Казанлък. Какво ще представи?

Театърът кандидатства за нова техника

Калин Сърменов отива в Казанлък. Какво ще представи? | StandartNews.com

На 15 април 2024г. в залата на Община Казанлък ще се проведе обществено обсъждане на три комбинирани концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Една от темите ще бъде Подпомагане на сценичните изкуства, в частност казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“, който кандидатства за техническо оборудване. Проектът възлиза на стойност от 307 000лв безвъзмездна финансова помощ, финансирана от Програма „Развитие на регионите“, Приоритет 2, "Култура, спорт и туризъм" - оборудване за културни институции.

Концепцията ще бъде представена от българския актьор Калин Сърменов, Представител на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Дейностите на Театър „Любомир Кабакчиев“, гр. Казанлък ще бъдат представени пред общността от неговия директор Нели Шабанова.

Проектното предложение е национална комбинирана концепция с водещ партньор НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и партньори: Министерство на културата, Сдружение "Съюз на артистите в България" и осем театъра в България.

Финансирането от Програма ‚Развитие на регионите“ е насочена към подобряването на техническото обезпечаване на театрите. Основната цел на проектното предложение е модернизация и обновяване на културната и образователната инфраструктура в идентифицирани девет обекта в шестте планови региона в страната.

Казанлъшкият театър, който функционира като общински културен институт от 1-и януари 2001-ва година, кандидатства за закупуване на това техника, с която да развие репертоара си и да привлече нова публика. По решение на ОС Казанлък, театралната трупа ползва напълно безвъзмездно за открита сцена Алиолувата къща. Там се провеждат едни от най-впечатляващите спектакли, които събират зрители от цялата страна, дошли тематично за представленията.

Трупата на театъра поддържа разнообразен репертоар от детски постановки и представления за възрастни от целия спектър на сценичните изкуства. Театър "Любомир Кабакчиев" има своя публика на територията на цяла България, участвал е във фестивали в Македония, Турция, Русия.

В своя проект, Театър „Любомир Кабакчиев“ кандидатства за закупуването на озвучителна техника, художествено осветление и периферия за Алиолувата къща; озвучителна техника и периферия за турнета; и обучение на екипа за работа с новото оборудване.

Онлайн анкета: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAzgFIpme0JOFkyvQPitVPATiwuC140g5mWWRfX7YS9P-raw/viewform

Линк към презентацията на концепцията: https://drive.google.com/file/d/1rGuSvJNmHHZogQXh8xtg2O9xwXe8pRvx/view

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай