Издирват убиеца на мечката, която влизаше по дворовете в Арда

Това е престъпление по наказателния кодекс, каза зам.-директорът на ЮЦДП – Смолян Асен Карабов

Издирват убиеца на мечката, която влизаше по дворовете в Арда | StandartNews.com

Мечката, за чиито нападения над домашни животни в Родопите ви разказахме, беше открита мъртва с две огнестрелни рани. Прокуратурата в Смолян започна разследване кой е убиецът. Екоекспертите и горските са категорични, че простреляното животно е същото, което тормозеше родопското село Арда.

Джипиес проследяването на мечката съвпада с времето и мястото на набезите ѝ.

Георги Георгиев от РИОСВ-Смолян обясни, че са посетили мястото на последните точки на животното и при претърсване на района са открили трупа ѝ.

 „Очакваше се отстрел на мечката. Тя е проблемна от доста време. Затова е направено това заявление за отстрел, но, за съжаление, не се дочака. Това, което е важно в случая е, че това е престъпление по наказателния кодекс“, добави зам.-директорът на ЮЦДП – Смолян Асен Карабов, пише Марица.

Трупът на мечката бе намерен с рана в областта между гърдите и корема при извършен оглед в дере на около 50 м от последните къщи на село Арда, община Смолян. На място е сформиран екип с представители на РУ „Полиция“ -  Смолян, и на ТП „ДГС Смилян“ за изясняване на обстоятелствата по случая. Маркираната мечка е била с две малки мечета, които не са открити при огледа в района", съобщават от РИОСВ -Смолян.  

В периода от началото на септември до сега в района на селата Арда, Горна Арда и Могилица, община Смолян, са нанесени общо 8 щети върху селскостопанско имущество, като за 4 от тях през последната седмица е доказано – чрез сигналите на нашийника, че са извършени от тази мечка, заявяват от екоинспекцията.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай