Сряда,

Издирват убиеца на мечката, която влизаше по дворовете в Арда

От: Стандарт -
347
Издирват убиеца на мечката, която влизаше по дворовете в Арда
A
A
A

Мечката, за чиито нападения над домашни животни в Родопите ви разказахме, беше открита мъртва с две огнестрелни рани. Прокуратурата в Смолян започна разследване кой е убиецът. Екоекспертите и горските са категорични, че простреляното животно е същото, което тормозеше родопското село Арда.

Джипиес проследяването на мечката съвпада с времето и мястото на набезите ѝ.

Георги Георгиев от РИОСВ-Смолян обясни, че са посетили мястото на последните точки на животното и при претърсване на района са открили трупа ѝ.

 „Очакваше се отстрел на мечката. Тя е проблемна от доста време. Затова е направено това заявление за отстрел, но, за съжаление, не се дочака. Това, което е важно в случая е, че това е престъпление по наказателния кодекс“, добави зам.-директорът на ЮЦДП – Смолян Асен Карабов, пише Марица.

Трупът на мечката бе намерен с рана в областта между гърдите и корема при извършен оглед в дере на около 50 м от последните къщи на село Арда, община Смолян. На място е сформиран екип с представители на РУ „Полиция“ -  Смолян, и на ТП „ДГС Смилян“ за изясняване на обстоятелствата по случая. Маркираната мечка е била с две малки мечета, които не са открити при огледа в района", съобщават от РИОСВ -Смолян.  

В периода от началото на септември до сега в района на селата Арда, Горна Арда и Могилица, община Смолян, са нанесени общо 8 щети върху селскостопанско имущество, като за 4 от тях през последната седмица е доказано – чрез сигналите на нашийника, че са извършени от тази мечка, заявяват от екоинспекцията.

 

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички