Искат ускорение на проекта за модернизация на пътя Видин-Ботевград

Областният управител Момчил Станков призова за координация между институциите, за реализиране на този важен за област Видин и северозапада проект.

Искат ускорение на проекта за модернизация на пътя Видин-Ботевград | StandartNews.com

Днес, по инициатива на областният управител Момчил Станков, в Областна администрация Видин се проведе работна среща за напредъка по проект „Модернизация на път I – 1 /E-79/ Видин – Ботевград“, участък от км 11+100.73 до км 61+750. В нея участваха заместник областните управители на Видин Анжело Методиев и Лъчезар Попиванов, представители на общините Видин, Грамада, Димово, Макреш и Ружинци, на Служба по геодезия, картография и кадастър – Видин, директорите на Областно пътно управление-Видин и Областна дирекция „Земеделие“, и представител на Гражданско обединение „Единни за промяна“.

„Целта на срещата е координиране на дейностите на заинтересованите институции по отчуждителните процедури на обекта. Към този момент част от общините срещат трудности при издаване на удостоверенията за наследници, поради промяна собствеността на засегнатите имоти. Необходимо е процесът да бъде ускорен“, това каза областният управител Момчил Станков.

Представителите на общините Макреш и Ружинци уточниха, че са приключили с издаването на удостоверенията. От община Грамада информираха, че към настоящия момент е останало да бъде издадено само още едно удостоверение, а община Димово е издала над 80% от тях. От община Видин отбелязаха, че за част от имотите има промяна на собствеността и се извършва прецизна проверка по установяване на собствениците. Стана ясно още, че Служба по геодезия, картография и кадастър – Видин, и Областна дирекция „Земеделие“ ще съдействат при идентифициране на собствениците на поземлените имоти, подлежащи на отчуждаване. В процес на определяне от общините са и площадки за временно съхранение на строителни отпадъци по проекта.

В заключение, Момчил Станков призова за координация между институциите, за реализиране на този важен за област Видин и северозапада проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай