Инвестиции за 30 млн. лв очакват в курорта Ягода

В курорта Ягода вече има един спа-център с минерална вода, а в момента се изграждала болница за рехабилитация и долекуване на различни видове травми

Инвестиции за 30 млн. лв очакват  в курорта Ягода | StandartNews.com

Инвестиционни проекти за близо 30 млн. лв могат да бъдат реализирани в позападналия старозагорски курорт Минерални бани Ягода в близките 4-5 години.Това прогнозира пред Радио Стара Загора зам.-кметът на община Мъглиж Душо Гавазов. До края на март общината щяла да получи от министерството на регионалното развитие и благоустройството малко над 2 млн.лева за възстановяване и рехабилитация на минералната баня в курорта. Самата сграда е проектирана от известния старозагорски архитект Христо Димов и е паметник на културата от местно значение.
В курорта Ягода вече има един спа-център с минерална вода, а в момента се изграждала болница за рехабилитация и долекуване на различни видове травми. Тя трябва да приеме първите си пациенти в началото на лятото.
 Други двама предприемачи също имали сериозен интерес за инвестиции в спа туризма през следващите години. 
 "Минералната вода в Ягода е в топ 5 на най- лековитите води в Европа по отношение на неврологични и кожно–неврологични заболявания и трябва да използваме максимално това богатство, категоричен е зам.-кметът Гавазов. Според него общината и държавата трябва да обединят усилията си за подобряване на инфраструктурата на курорта, за да бъде  още по-привлекателен за бизнеса. 
Фото - Радио Стара Загора
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай