И бургаски биопроизводители на протеста в София

Близо 50 фермери от Бургаска област ще се включат националния протест на биопроизводителите днес в столицата, кой е насрочен за 11 часа пред Министерството на земеделието и храните

И бургаски биопроизводители на протеста в София | StandartNews.com


   Близо 50 фермери от Бургаска област ще се включат националния протест на биопроизводителите днес в столицата. Той е насрочен за 11 часа пред Министерството на земеделието, храните и горите. 
Свръхизисквания, които не се предвиждат от Европейските директиви и закъснение на полагащите се доплащания за биопроизводство са основните мотиви за недоволството на протестиращите. Те се обявяват и срещу прекалено рестриктивните мерки в новата Наредба за биологичното производство. Според нея, ако в една партида биопродукция бъде намерено дори минимално количество от неразрешени за този вид производство вещества, още след излизането на лабораторните резултати контролният орган ще може да започне процедура по отнемане биосертификата на цялото стопанство. "Това е откровена репресия", смятат от асоциация „Биопродукти“, които ще поискат оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради неразборите в сектора. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай