Четвъртък,

Градът на розите грейва с 5 млн.

От: Администратор -
Градът на розите грейва с 5 млн.
A
A
A

Стара Загора. Инвестиционна програма за над  5,3 млн. лв. ще реализира община Казанлък през тази година. Средствата са основно от общинската хазна, малко над 900 хил. лв били формирани от целева субсидия и приходи от приватизация. Първият обект - препавираната и обновена изцяло улица „Москва” ще бъде готова до 10 дни. На дневен ред били обществените поръчки за избор на изпълнители за останалите обекти. Щели да бъдат асфалтирани и ремонтирани общо 34 общински улици, паралелно с изграждане и рехабилитация на ВиК-мрежата в кварталите „Кулата” и  Орфей”. Саниране и обновяване на детски градини и ясли и реконструкция на младежкия дом са други по-големи обекти в строителната програма за годината.

Продължава работата по почистването от строителни отпадъци и боклуци на цялата  ”южна дъга” на града и отварянето и за движение. Ще бъде изграден и закрит общински  пазар за цветя с обособени самостоятелни щандове, достъп до вода  и електричество.

Благоустрояването на един от най-големите казанлъшки квартали - „Изток“, определен като приоритетен в интегрирания план за градско развитие, е предвидено за следващия програмен период. С европейски средства той ще придобие съвсем нов облик - от улиците, парковата среда и уличното осветление до детските  и спортни площадки, уверяват общинарите.

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички