Глобиха заведения за празненства на закрито

Ресторанти в Пловдив и Бургас не спазват мерките

Глобиха заведения за празненства на закрито | StandartNews.com

Заведение в Пловдив получава втора глоба за неспазване на противоепидемичните мерки, събирайки повече от 40 души през нощта.

Агенцията по храните глоби ресторанта с 3 000 лева. А днес и Общинският инспекторат му наложи санкция в размер на 2 000 лева за работа след 23.00ч.

Заради скандалния рожден ден на общинския съветник, зам.-председателят на парламента Валери Симеонов внесе сигнал до главния прокурор, вътрешния и здравния министър. Той настоява да се направи пълна проверка защо полицейските служители, отишли на място, не са изпълнили задълженията си с мотива, че в заведението има високопоставени лица - управителят на "Напоителни системи" Петко Димов и зам.- кметът по транспорт Тодор Чонов.

В специално изявление до медиите обаче, Чонов категорично отрече да е присъствал на партито и заяви, че очаква извинение от Валери Симеонов.

Междувременно в Бургас, РЗИ проверява сериозно нарушение на мерките срещу вируса. Става дума за празненство, проведено в туристически комплекс край града. Бурният купон се свързва с името на председателя на партия „Средна европейска класа” Георги Манев, предаде Нова Тв.

В социалната мрежа се разпространяваха видеоклипове, които днес по обед бяха свалени от профила му. На тях се виждаха много хора в затворено пространство, които участват в празника.

„Очевидно от видеоматериала е ясно, че са нарушени изисквания по заповедта на министъра. Самото събитие като събитие не е забранено, но са нарушени изискванията от заповедта на министъра за отстояние, за брой хора на масата и всичко друго. Ще бъде извършена проверка веднага, тъй като ние се самосезираме от този видеоматериал”, заяви директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай