Гимназисти влизат в обновена модернизирана сграда

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова откри обновената сграда на Професионална гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали

Гимназисти влизат в обновена модернизирана сграда | StandartNews.com

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова откри обновената сграда на Професионална гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали. Базата на учебното заведение бе ремонтирана с 1,3 млн. лв., осигурени от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.. На церемонията присъстваха кметът на Кърджали Хасан Азис, областният управител Никола Чанев и началникът на РУО Гроздан Колев.

Заместник- министър Деница Николова поздрави учениците и преподавателите с новата придобивка. В изказването си тя изтъква вниманието на правителството към обновяване на учебната база на професионалните гимназии.„До 2020 година по ОП „Региони в растеж“ ще бъдат вложени 624 млн лв., което означава 80 % обновяване на цялостната учебната база в страната”, изтъкна зам.- министър Николова.

„От шестте професионални гимназии в Кърджали единствено Професионалната гимназия по селско и горско стопанство е към общината. Тя е първата, към която бяха насочени сериозни инвестиции за модернизиране и подобряване на условията за учебна и практическа дейност”, каза кметът Хасан Азис и посочи, че очаква към училището да проявят интерес не само деца от Кърджалийска област, но и от съседни области.

В рамките на няколко месеца са извършени саниране на сградата, подмяна на дограмата и хидроизолация на покрива. Доставено е и оборудване за професионалното обучение на учениците – учебен автомобил, учебен трактор, компютърна  техника, маркови моторни триони, скенери, лаптопи, уреди за измерване на кубатурата на дървесината и друга техника.

„През тази учебна година в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство учат около 130 ученици в четири специалности – „Горско и ловно стопанство”, „Контрол на качеството на напитките и храните”, „Агроекология” и „Монтьор на селскостопанска техника”, съобщи директорът на училището Христо Петров.той уточни, че в гимназията има също индивидуална и задочна форма на обучение, в които са обхванати близо 70 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай