Понеделник,

Генерал Тошево в общ трансграничен проект за предотвратяване на кр

От: Матей Бонев -
A
A
A

Шест общини от четири държави кандидатстват с общ проект по трансгранична програма за предотвратяване на кризисни ситуации. Той е наречен „Защита и образователна подготовка на граждани“. България е представена от община Генерал Тошево. Проектът е на стойност близо 1 млн евро, като водещата община е Михаил Когълничану, Румъния.
  Освен община Генерал Тошево и водещата община от Румъния, другите четири общини са от Турция и Молдова. Да подобри и развие доброволните услуги, да се специализира административен персонал за управление на комуникацията при кризи за по-добро информиране на обществеността - това са основните цели на съвместния трансграничен проект. 
 Ако проектът бъде класиран община  Генерал Тошево ще получи близо 270 000 лв. С тях ще бъде закупено специализирано оборудване за извънредни ситуации – високо проходима кола, комплекти за първа помощ, техника за теренни медицински изследвания, помощни средства – шини, кислородни маски, реанимационни балони, инструменти, както и презентационна техника. 
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички