Габровци посрещнаха 2021 година още днес

Тази вечер с голяма концерт на площада местните ще се поздравят

Габровци посрещнаха 2021 година още днес | StandartNews.com

В Габрово още днес на 30 декември решиха да посрещнат новата 2021 година. Тази вечер с голяма концерт на площада местните ще се поздравят, предаде Нова ТВ.

Габровци за пореден път показват присъщото си чувство за хумор. Казват, че и хонорарите на изпълнителните в днешния ден са поносими.

31 декември бил запазен за софиянци, а 1 декември за Виенската филхармония. Затова габровци си избрали на 30 декември да изпратят старата и да посрещнат Нова година. Така от местната администрация обясняват решението си от четири години да правят ден по-рано концерт на открито.

„Ние сме много прагматични. Излиза ни по-евтино да го направим на 30-и. Привличаме по-голям интерес. Габровци са традиционалисти и на 31-и са по домовете си. Сега този площад събира много млади хора”, каза Елена Влаева от Община Габрово.

Концертът в Габрово е на фона на ограничителните мерки заради пандемията от коронавирус. Повечето от хората обаче не одобряват идеята за празненство. „Не виждам много смисъл. В противоречие е с останалите мерки и не одобрявам”, посочи жена.

Имаше обаче и подкрепящи идеята. „За” новогодишното настроение е и звездата на вечерта – певецът Миро. „Толкова съм благодарен на Общината, че е решила да изпрати с концерт 2020 – година, която всички не харесват, но в нея имаше и нещо добро”, каза изпълнителят.

На площада по време на концерта ще се следи хората да са маски или на физическа дистанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай