Футболна врата смаза 3-годишно. Борят се за живота му

Детето е в интезивно отделение с тежка черепно-мозъчна травма

Футболна врата смаза 3-годишно. Борят се за живота му | StandartNews.com

Футболна врата падна върху тригодишно дете. Инцидентът стана на футболно игрище на ул. „Захария“ в асеновградския квартал Долни Воден на 3 юни. Това съобщи на заседанието на ОбС общинският съветник Гео Караданов и попита кмета кой стопанисва спортните обекти и съоръжения в общината, кой е виновен за инцидента и кога и какви мерки ще се вземат от Община Асеновград за обезопасяването на спортното игрище, предаде местната ТВ САТ КОМ.

Детето е откарано в интезивното отделение на клиниката за детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб, счупени ребра.

„Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с гръб към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло чудо, че няма и други пострадали. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без надзор. Там, където родителите трябва да са спокойни за живота и здравето на децата си. Смущаващо е, че вече 10 дни опасната врата е в същото състояние, без да са взети никакви обезопасителни мерки. Нехайството и пропуските на една институция доведе до риск здравето и живота на дете, както и до липса  на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на пострадалото семейство преживените шок, ужас, страх и болка.“, каза още Караданов.

На 7 юни след запитване в пресцентъра на МВР в Пловдив относно инцидента, от там обясняват, че към тази дата при тях не е постъпил подобен сигнал и не са уведомени. Ден по-късно след запитване (на 8.06.2021 г), в Община Асеновград, адресирано до кмета, е постъпило искане на информация от ОД МВР – Пловдив, чия собственост е футболния стадион в квартала, кой стопанисва и отговаря за спортните съоръжения. От документа става ясно, че по инцидента се провежда разследване по Досъдебно производство, по опис на РУ МВР Асеновград.

Във връзка със поставените от Караданов въпроси, кметът Христо Грудев отговорил, че първо ще трябва да се запознае обстойно със случая, за да отговори задълбочено и компетентно. Искам да видя какво е състоянието на детето, каза той и обеща, че ще отговори на въпросите на следващата сесия в началото на юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай