Неделя,

Фестивал "Ах! Паламуда" ще се вихри през уикенда в Ахтопол

От: Матей Бонев -
Фестивал "Ах! Паламуда" ще се вихри през уикенда в Ахтопол
A
A
A

Четвъртото издание на фестивала "Ах! Паламуда" ще се проведе през уикенда Ахтопол. Традиционните есенни празници в морския град се провеждат под мотото "Паламудени вдъхновения и странджански седенки". 
"Паламудът е патрон и символ на празниците, защото е символ на благоденствието. Тези празници са наречени за благоденствие, за здраве, за сполука и наслука на хората",  каза един от организаторите, Катя Съева от сдружение „Лумен“.
  Множество творчески ателиета и работилници, кулинарни ателиета, презентации, прожекции на документални филми, изложби и концерти включва програмата. Специални гости ще бъдат певицата Радостина Йовкова, солист на ансамбъл "Филип Кутев", и странджанския певец Костадин Михайлов. Във фестивалните вечери са предвидени концерти и на съвременни рок-банди.
  Хотелиери и собственици на къщи за гости в Ахтопол очакват гостопримено последните туристи за това лято. Фестивалът "Ах, паламуда!" е поредната стъпка за утвърдждаването на Ахтопол като притегателно място за почитателите на специализирания туризъм. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички