Неделя,

Фандъкова: На кого са връщани имоти в Южния парк?

От: Стандарт -
243
Фандъкова: На кого са връщани имоти в Южния парк?
A
A
A

В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани в годините назад. Това заяви пред БГНЕС кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Това, което ние успяваме, е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство. В същото време Законът ни задължава и да изкупуваме такива обекти, което за мен наистина е безобразна бомба, заложена преди години", каза Фандъкова.

"От една страна се връщат на частници - много интересно да се видят кои са те", възкликна столичният кмет. "От друга страна - да им дадем и пари, за да си защитим парка. Тия пари никак не са малко. Това е много сложен въпрос", призна тя.

Аз съм поискала работна група от различни съветници от различни политически сили да обсъдят въпроса по какъв начин ние ще изкупуваме и отчуждаваме, т.е. ще инвестираме в частните имоти, за да си ги придобием, за да не допуснем строителство, защото наведнъж всички не можем да изкупим, обясни Фандъкова.

Много интересен би бил въпросът за начина, по който различните политически сили лобират за това от къде да се почне, призна столичният градоначалник. Въпросът от къде да се почне е ключов - кой да вземе достатъчно средства. Въпросът е много сложен. Не можем да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк. Това струва на града много сериозни средства.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията