Ето коя е жената, починала след "АстраЗенека"

Вчера сутринта жената отишла да се прегледа първо на кардиолог в Медицинския център

Ето коя е жената, починала след "АстраЗенека" | StandartNews.com

57-годишната Румяна Пенкина от пловдивското село Йоаким Груево е починалата след ваксинация с "АстраЗенека" е. Тя от няколко години живее на семейни начала с местен мъж. Това каза кметът на селото Наум Нихтянов, предаде Блиц.

Издъхнала е тази нощ около 3 часа в дома си. Новината за смъртта й се разнесе мълниеносно рано тази сутрин в Йоаким Груево. В селото описват Румяна като симпатична и приветлива жена. Помагала в животновъдното стопанство на мъжа си Гавраил, в което отглеждали овце.

Вчера сутринта жената отишла да се прегледа първо на кардиолог в Медицинския център в Стамболийски, след това отишла да се ваксинира, тъй като попадала в рисковата група заради сърдечна операция и имала право да направи това.

Няколко часа по-късно обаче не се почувствала добре. Към 3 часа днес сутринта започнала да се задушава. Обадили се на личния лекар, повикали и линейка, но пристигналият на място екип само констатирал смъртта й.

Съболезнования на близките изказа министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който пристигна по този повод в Пловдив. Работната диагноза е "Остра сърдечно-съдова недостатъчност с белодробен отток".

Румяна е била с доста придружаващи заболявания. Тя е с наднормено тегло, претърпяла е сърдечна операция през 2005 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай